Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po - Pá od 8:30 do 17:30
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
24.02.2023
Sušení cvrčci
Jedlý hmyz jako jídlo budoucnosti. Hmyz se v moderním světě začíná využívat ke konzumaci stále více. Díky svému obsahu bílkovin i mikroživin a ekolog... číst celé
07.02.2023
Chilli Gochugaru
Gochugaru patří mezi méně palivé chilli papričky. Na stupnici pálivosti dosahuje pouze hodnoty 1500 shu. Mají opravdu jemnou pálivost a příjemnou ovo... číst celé
26.08.2022
Citronový pepř
Namíchali jsme pro Vás novou variantu našeho citronového pepře. Bílý pepř jsme nahradili kombinací černého a zeleného pepře. Přidali jsme citronovou m... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Sledujte nás na síti

    

 

Doprava:

 

 

 

   

 

 

  1. Úvod
  2. Nakládaná zelenina
  3. Nakládané Green Jalapeño chilli papričky, krájené 330 g

Nakládané Green Jalapeño chilli papričky, krájené 330 g

Nakládané Green Jalapeño chilli papričky, krájené 330 g   Složení: Zelené Jalapeño chilli papričky, Země původu: Egypt Pálivost: 10 000 SHU SHU - Sco... celý popis
Dostupnost
Skladem
Nejsme plátci DPH
100 Kč
ks
Číslo produktu:00560
Kompletní specifikace

Nakládané Green Jalapeño chilli papričky, krájené 330 g

 

Složení: Zelené Jalapeño chilli papričky,

Země původu: Egypt

Pálivost: 10 000 SHU

SHU - Scoville heat unit = Scovilleho jednotka pálivosti.

 

Pro někoho jsou Jalapeña se svou mírnější průměrnou pálivostí kolem 8,000 až 10,000 SHU vrcholem ostrosti, pro jiné slabým odvarem. Jedno je ale jisté, v kuchyni patří k jednomu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších druhů chilli, které se zde rozhodně neztratí. A to platí i o křupavých nakládaných zelených Jalapeño papričkách krájených na kolečka. Pokud je tedy hned neschroupete samotné na posezení při otevření plechovky. 

Pro zajímavost, v Mexiku jsou výrazem Jalapeño označovány tyto papričky pouze v naloženém stavu. Čerstvým zeleným plodům se říká „chile gordo”, což v překladu znamená tlustá paprika, nebo „cuaresmenos” podle mexického svátku, během něhož někteří po dobu čtyřiceti dní vůbec nejí maso.

Zelená jsou Jalapeña nedozrálá. Oproti zralým červeným mohou být o něco více pálivá. V kuchyni mají široké a univerzální využití. Hodí se do jídel mexické kuchyně, na jakékoliv masové, zeleninové nebo luštěninové pokrmy, do různých omáček nebo sals. Výborná jsou na pizze, v burgerech, na jednohubkách nebo v kombinaci s vejci.

Díky tomu, že jsou naše zelená Jalapeña naložená ve slaném nálevu s vinným octem, budou také nepřekonatelnou ingrediencí každých utopenců nebo nakládaných sýrů.

Křupavá nakládaná krájená kolečka Jalapeño papriček ve slaném nálevu s vinným octem se skvěle hodí do jakékoliv jídla – od burgerů a pizzy, masových a luštěninových jídel až po nakládané sýry či utopence. Anebo je prostě schroupete jen tak na posezení. Díky mírnější pálivosti Jalapeño papriček si tuto lahůdku mohou bez obav vychutnávat i méně otrkaní chilli nadšenci.

Ochutnejte oblíbenou sušenou papričku aztéckých císařů

Jalapeño byly považovány za první a nejstarší kultivovanou plodinu na západní polokouli, a to ještě v době před aztéckou civilizací. Aztékové papričkám přikládali obrovský význam. Běžně chilli sušili na slunci, což ovšem u Jalapeño kvůli jejich tlusté dužnaté slupce nebylo možné. Začali je proto nejdříve udit, a až poté sušit. Díky tomu vznikly dnes známé Chipotle. Takto zpracované Jalapeño se staly v Aztécké říši vysoce ceněnou surovinou a byly využívány i na přípravu jídel pro císařské ceremoniály. Tradičně z nich byla pro císaře a jeho hosty připravována omáčka, která obsahovala také rajčata, ořechy, dýňová semínka, čokoládu a karamel. Většinou se podávala ke zvěřině, mořským plodům a drůbeži. 

S Jalapeño neuděláte chybu v žádném jídle, kterým se chystáte pohostit návštěvu, rodinu nebo úplné chilli začátečníky.

Zboží zařazeno v kategoriích
Užitečné informace

 

 

Kde nás najdete

Pasáž Slunce

Masarykovo náměstí 155

Uherské Hradiště 686 01 

Kontakt
Logo
Kořenářství babičky Filomény
Jakub Kročil
Po - Pá od 8:30 do 17:30
   © Copyright 2014 - 2022 Kořenářství babičky Filomény - Jakub Kročil
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz