Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po - Pá od 8:30 do 17:30
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
24.02.2023
Sušení cvrčci
Jedlý hmyz jako jídlo budoucnosti. Hmyz se v moderním světě začíná využívat ke konzumaci stále více. Díky svému obsahu bílkovin i mikroživin a ekolog... číst celé
07.02.2023
Chilli Gochugaru
Gochugaru patří mezi méně palivé chilli papričky. Na stupnici pálivosti dosahuje pouze hodnoty 1500 shu. Mají opravdu jemnou pálivost a příjemnou ovo... číst celé
26.08.2022
Citronový pepř
Namíchali jsme pro Vás novou variantu našeho citronového pepře. Bílý pepř jsme nahradili kombinací černého a zeleného pepře. Přidali jsme citronovou m... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Sledujte nás na síti

    

 

Doprava:

 

 

 

   

 

 

  1. Úvod
  2. Chilli omáčky, pasty
  3. Trinidad Scorpion Moruga mash 100 ml

Trinidad Scorpion Moruga mash 100 ml

Trinidad Scorpion Moruga mash Tekutý chilli mash z aromatických čerstvých papriček Trinidad Scorpion Moruga, jejichž extrémní pálivost se postupně ro... celý popis
Dostupnost
Skladem
Nejsme plátci DPH
210 Kč
ks
Číslo produktu:00256
Kompletní specifikace

Trinidad Scorpion Moruga mash

Tekutý chilli mash z aromatických čerstvých papriček Trinidad Scorpion Moruga, jejichž extrémní pálivost se postupně rozvíjí a dokáže potrápit pěkně dlouhou dobu. Záležitost, která potěší všechny vyznavače ohnivého pekla.

Má květinovo-ovocnou chuť a aromatickou vůni.

Složení: Trinidad Scorpion Moruga chilli papričky 84–88 %, sůl 12–16 % 

Země původu: Peru

Pálivost: 1 000 000 - 2 000 000 SHU

SHU - Scoville heat unit = Scovilleho jednotka pálivosti.

 

Troufněte si na druhou nejpálivější papričku světa!

S touhle ohnivou karibskou ďáblicí si vyzkoušíte, co znamená překročit u chilli papričky hranici 2 miliony na Scovilleho stupnici. Už samotné slovo scorpion nevěstí pro nezkušené chilli začátečníky nic dobrého. Milovníkům extrémně pálivého chilli ovšem říkáme: "Směle, ale opatrně do toho!"

Za jejím složitým jménem se ve skutečnosti skrývá název města Morouga, jež se nachází na karibském ostrově Trinidad, který spolu s ostrovem Tobago tvoří ostrovní stát. Odtud paprička pochází. 

V roce 2012 ji Chile Pepper Institu (spadající pod Státní univerzitu v Novém Mexiku) potvrdil jako nejpálivější na světě a zároveň první, která překonala hranici 2 000 000 SHU. Bohužel, Guinnessova kniha rekordů této papričce nepřála, a za nejpálivější ze všech ji nikdy oficiálně nepotvrdila. Slávy by si stejně moc dlouho neužila. Hned o rok později totiž přišla na svět Carolina Reaper, která si své prvenství drží dodnes. 

Síla deseti Habanero papriček v jedné

Moruga Scorpion papričky jsou průměrně velké asi jako golfový míček, mají zvrásněný hrbolatý povrch a oranžovo-červenou barvu. Postrádají také protáhlou špičku (ocásek),který je pro nejpálivější papričky světa obvyklý. Pálivost u tohoto chilli začíná na 1 200 000 SHU a dosahuje až 2 500 000 SHU. Zkrátka záležitost jenom pro ostřílené chilli znalce.

Mají květinovo-ovocnou chuť a aromatickou vůni. Pálivost se po snědení této papričky postupně rozvíjí a trvá poměrně dlouhou dobu. Známý je v této souvislosti výrok Paula Boslanda, ředitele mexického Chile Pepper Institu, který prohlásil: “Kousnete si a nezdá se to tak hrozné. Jenže pak to začne. Pálivost se zvyšuje, zvyšuje a zvyšuje. Je to docela brutální." Co dodat, Moruga Scorpion chilli vás proste neodbyde.

Trinidad Scorpion Moruga v kuchyni

Papričku můžete použít mletou, celou nebo v podobě pasty či pyré jako základní surovinu pro mnohá vařená i studená jídla a omáčky. Skvěle vynikne v marinádě na pálivá kuřecí křidélka a jiné barbecue masové pochoutky. Díky své sladké květinové chuti je vhodná do všech sladko-pálivých dipů a pokrmů. 

Nezapomeňte, že Trinidad Scorpion Moruga je asi 10krát pálivější než Habanero papričky. Takže s dávkováním to raději moc nepřehánějte.

 

Chilli mash - Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat 2-6 měsíců. To zajistí intenzivní a bohatou chuť. Kromě soli a někdy octu neobsahuje žádné jiné konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů a mnoho dalšího.

 

Varování!!! Extrémně pálivý produkt (Peklo). Používejte v malých dávkách.

 

Zboží zařazeno v kategoriích
Užitečné informace

 

 

Kde nás najdete

Pasáž Slunce

Masarykovo náměstí 155

Uherské Hradiště 686 01 

Kontakt
Logo
Kořenářství babičky Filomény
Jakub Kročil
Po - Pá od 8:30 do 17:30
   © Copyright 2014 - 2022 Kořenářství babičky Filomény - Jakub Kročil
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz