Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po - Pá od 8:30 do 17:30
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
24.02.2023
Sušení cvrčci
Jedlý hmyz jako jídlo budoucnosti. Hmyz se v moderním světě začíná využívat ke konzumaci stále více. Díky svému obsahu bílkovin i mikroživin a ekolog... číst celé
07.02.2023
Chilli Gochugaru
Gochugaru patří mezi méně palivé chilli papričky. Na stupnici pálivosti dosahuje pouze hodnoty 1500 shu. Mají opravdu jemnou pálivost a příjemnou ovo... číst celé
26.08.2022
Citronový pepř
Namíchali jsme pro Vás novou variantu našeho citronového pepře. Bílý pepř jsme nahradili kombinací černého a zeleného pepře. Přidali jsme citronovou m... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Sledujte nás na síti

    

 

Doprava:

 

 

 

   

 

 

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty
  4. Příprava bylinek
17.09.2020
Recepty

Příprava bylinek

Nálev 

Připravuje se přelitím bylin vroucí vodou a louhují se 10-15 minut. Nejpoužívanější způsob pro většinu květů, listů a natí.

  • Černý čaj  1-2 čajové lžičky čaje zalijte vroucí vodou, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku čaje. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. 
  • Zelený čaj  1-2 čajové lžičky zalijte teplou vodou 75-80 °C. Louhujte zhruba 3 minuty, poté přeceďte. Čaj můžete 3x louhovat. Pro přípravu v konvici přidejte lžičku čaje navíc.

Macerát 

Připravuje se vylouhováním bylin ve studené vodě zpravidla po dobu 6-8 hodin.

Odvar

Bylina se vaří ve vodě po dobu 1-5 minut. Poté se nechá odstát 10 minut. 

Extrakty

Extrakty jsou zahuštěné výtažky z rostlin. Extrakčním médiem může být voda, líh.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Užitečné informace

 

 

Kde nás najdete

Pasáž Slunce

Masarykovo náměstí 155

Uherské Hradiště 686 01 

Kontakt
Logo
Kořenářství babičky Filomény
Jakub Kročil
Po - Pá od 8:30 do 17:30
   © Copyright 2014 - 2022 Kořenářství babičky Filomény - Jakub Kročil
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz