- Štítky blogu
- Polévka
Novinky
26.01.2021
Dočasná změna otevírací doby v prodejně.
Po - Pá: od 8:30 do 17:00 h
So: zavřeno
Eshop www.korenarstvifilomena.cz funguje 24h denně 7 dní v týdnu ...
číst celé
24.11.2020
Kandované ovoce
Nově skladem kandované ovoce. Můžete ho použít například při výrobě Vaše vánočního cukroví :)
Citronová kůra 100g
Pomerančová kůra 100g
Zázvor k...
číst celé
17.09.2020
Příprava bylinek
Nálev
Připravuje se přelitím bylin vroucí vodou a louhují se 10-15 minut. Nejpoužívanější způsob pro většinu květů, listů a natí.
- Černý čaj 1-2 čajové lžičky čaje zalijte vroucí vodou, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku čaje. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte.
- Zelený čaj 1-2 čajové lžičky zalijte teplou vodou 75-80 °C. Louhujte zhruba 3 minuty, poté přeceďte. Čaj můžete 3x louhovat. Pro přípravu v konvici přidejte lžičku čaje navíc.
Macerát
Připravuje se vylouhováním bylin ve studené vodě zpravidla po dobu 6-8 hodin.
Odvar
Bylina se vaří ve vodě pod dobu 1-5 minut. Poté se nechá odstát 10 minut.
Extrakty
Extrakty jsou zahuštěné výtažky z rostlin. Extrakčním médiem může být voda, líh.