- Štítky blogu
- Polévka
Novinky
24.02.2023
Sušení cvrčci
Jedlý hmyz jako jídlo budoucnosti.
Hmyz se v moderním světě začíná využívat ke konzumaci stále více. Díky svému obsahu bílkovin i mikroživin a ekolog...
číst celé
07.02.2023
Chilli Gochugaru
Gochugaru patří mezi méně palivé chilli papričky. Na stupnici pálivosti dosahuje pouze hodnoty 1500 shu.
Mají opravdu jemnou pálivost a příjemnou ovo...
číst celé
26.08.2022
Citronový pepř
Namíchali jsme pro Vás novou variantu našeho citronového pepře. Bílý pepř jsme nahradili kombinací černého a zeleného pepře. Přidali jsme citronovou m...
číst celé
17.09.2020
Příprava bylinek
Nálev
Připravuje se přelitím bylin vroucí vodou a louhují se 10-15 minut. Nejpoužívanější způsob pro většinu květů, listů a natí.
- Černý čaj 1-2 čajové lžičky čaje zalijte vroucí vodou, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku čaje. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte.
- Zelený čaj 1-2 čajové lžičky zalijte teplou vodou 75-80 °C. Louhujte zhruba 3 minuty, poté přeceďte. Čaj můžete 3x louhovat. Pro přípravu v konvici přidejte lžičku čaje navíc.
Macerát
Připravuje se vylouhováním bylin ve studené vodě zpravidla po dobu 6-8 hodin.
Odvar
Bylina se vaří ve vodě po dobu 1-5 minut. Poté se nechá odstát 10 minut.
Extrakty
Extrakty jsou zahuštěné výtažky z rostlin. Extrakčním médiem může být voda, líh.