Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po - Pá od 8:30 do 17:30
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
24.02.2023
Sušení cvrčci
Jedlý hmyz jako jídlo budoucnosti. Hmyz se v moderním světě začíná využívat ke konzumaci stále více. Díky svému obsahu bílkovin i mikroživin a ekolog... číst celé
07.02.2023
Chilli Gochugaru
Gochugaru patří mezi méně palivé chilli papričky. Na stupnici pálivosti dosahuje pouze hodnoty 1500 shu. Mají opravdu jemnou pálivost a příjemnou ovo... číst celé
26.08.2022
Citronový pepř
Namíchali jsme pro Vás novou variantu našeho citronového pepře. Bílý pepř jsme nahradili kombinací černého a zeleného pepře. Přidali jsme citronovou m... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Sledujte nás na síti

    

 

Doprava:

 

 

 

   

 

 

  1. Úvod
  2. BLOG
  3. Recepty
  4. Burgery s cuketovým relishem
19.08.2022
Recepty

Burgery s cuketovým relishem

Burgery s cuketovým relishem

Cuketový relish se hodí jak k burgerům, tak do hotdogu, k opékaným klobáskám či k rybě.

Maso osolte, opepřete, prohněťte rukama, rozdělte napůl a vytvarujte z něj 2 placky, opečte je na pánvi či na grilu tak, jak máte burgery rádi. Ke konci je posypte sýrem, popřípadě na chvilku zakryjte vhodnou nerezovou miskou nebo vytvarovaným alobalem.

Na spodní části žemlí rozložte salátové listy, na ně opečené maso se sýrem, na něj relish, zakončete slaninou a přiklopte vršky žemlí.

Cuketový relish (na 2–3 sklenice po 500ml): 

  • Asi 750 g cuket (může být i směs barev) nakrájejte na drobné kostičky nebo nastrouhejte nahrubo. Dvě velké cibule nakrájejte nahrubo, 1 červenou a 1 zelenou papriku zbavte semen a nakrájejte na čtverečky. Ve velké míse promíchejte cuketu, cibule, obě papriky a 40 g mořské soli. Zakryjte a nechte stát přes noc. Sceďte, propláchněte a zase sceďte a nechte okapat.
  • V hrnci smíchejte 280 g krupicového cukru, 300 ml jablečného octa, 2 lžičky škrobu a po lžičce mleté kurkumy, thajského kari a celerového  nebo  koprového semínka a 1/4 lžičky mletého pepře. Přiveďte k varu. Přidejte okapanou zeleninu, znovu přiveďte k varu. Zmírněte oheň a nezakryté vařte asi 12 minut, až směs mírně zhoustne. Odstavte.
  • Horkou směsí naplňte sterilizované sklenice a zavařujte 15 minut při 100°C. To, co se nevešlo do sklenic nebo co chcete zkonzumovat v nejbližších dnech, vydrží v chladničce týden. Relish je skvělý také do hotdogů, k opékaným klobásám, k pečenému masu nebo k rybě.

Celý recept na apetitonline.cz odkaz níže.

Burgery s cuketovým relishem

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Užitečné informace

 

 

Kde nás najdete

Pasáž Slunce

Masarykovo náměstí 155

Uherské Hradiště 686 01 

Kontakt
Logo
Kořenářství babičky Filomény
Jakub Kročil
Po - Pá od 8:30 do 17:30
   © Copyright 2014 - 2022 Kořenářství babičky Filomény - Jakub Kročil
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz