- Štítky blogu
- Polévka
Zelené kari s kuřecím masem
Recept:
Ingredience pro 2 osoby, doba vaření cca: 15-30 min
1 polévková lžíce oleje
1 šálek kokosového mléka
500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
1/3 šálku mrkve
1/3 šálku červené papriky
1/3 šálku bambusových výhonků
1 lžíce cukru
1 svazek lístků bazalky
Postup:
Kuřecí maso nakrájejte na nudličky. Mrkev, papriku, a bambusové výhonky nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi nebo woku rozehřejte olej a přidáme kari pastu a asi 2 - 3 minuty opražte. Přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu. Přidejte kuřecí maso a zeleninu. Vařte, dokud kuře a zelenina nezměknou. Přidejte rybí omáčku, cukr a lístky bazalky. Vařte ještě cca 5 minut a stáhněte z ohně Vychutnejte si toto lahodné zelené kari s jasmínovou rýží.